Shiroka - mountain house - Pelister - 360 * panoramas

Широка – планинарски дом – Пелистер – 360* панорами

Планинарскиот дом „Широка“ или познат и како „Ловечка куќа” е сместен на околу 1940 м надморска висина, покрај макадамскиот пат ...
Read More
Small lake - Pelister - 360 * Virtual walk

Мало езеро – Пелистер – 360* Виртуелна прошетка

Мало езеро е постглацијално ледничко езеро кое се наоѓа на планината Баба во рамките на Националниот парк Пелистер. Сместено е ...
Read More
Shirok Sokak Bitola – 360* Virtual Tour

Широк Сокак Битола – 360* Виртуелна прошетка

Широк Сокак е најпрометна и најпозната улица во центарот на Битола. Денес е строго пешачка улица на која се наоѓаат ...
Read More
Bezisten – Covered Bazaar in Bitola – 360* Virtual Walk

Безистен Битола – 360* Виртуелна прошетка

Безистенот е спомнат во еден опис на градот Битола од XVI и XVII век, според кој може да се заклучи ...
Read More
Rajchica Monastery near Debar - 360* Panoramas

Манастир Рајчица – Св. Ѓорги Победоносец – 360* панорами

Манастирот Свети Ѓорѓи Победоносец е сместен во село Рајчица, на околу 2км од градот Дебар, веднаш под патот кој води ...
Read More
Rajska dolina Kuratica

Рајска долина – рибник и ресторан во близина на село Куратица – 360* панорами

Рајска долина е рибник и ресторан во близина на село Куратица, сместен во раскошна природа покрај патот Прентов мост – ...
Read More
Bareshani 360

Св. Меркурие манастир село Барешани – 360 Виртуелна прошетка

Манастирот Св. Меркурие е сместен во западниот дел од село Барешани. Тој е составен од трикорабна црква, камбанарија и конаци.Според ...
Read More
tatarchevi museum resen 360

Музеј на Татарчеви – Ресен – 360 Street view

Спомен музејот на Татарчеви е сместен во центарот на Ресен на местото каде била куќата на Христо Татарчев. Внатрешноста е ...
Read More
st george velushina

Манастир Св. Ѓорѓи – Велушина, Битола – 360 Виртуелна прошетка

Манастирот Св. Ѓорѓи, е сместен на едно возвишение на 1.7 км западно од село Велушина. Oд овој манастир е видлив ...
Read More
francuski grobista 360

Француски воени гробишта во Битола – 360 Виртуелна прошетка

На Француските воени гробишта во Битола почиваат повеќе од 13.262 војници на Француската армија убиени на Македонскиот фронт за време ...
Read More
krklino 360

Музеј Крклино – 360 Виртуелна прошетка

Авто и етно музејот „Филип“ во село Крклино во близина на Битола е еден од најбогатите приватни музеи во Република ...
Read More
Sv Ilija Bren Mariovo - 360 panorama

Св. Илија – Брен – манастир во Мариово – 360 Виртуелна панорама

Манастирот Св. Илија или кај локалното население познат како Брен се наоѓа во близина на селото Градешница, Мариово. Секоја година ...
Read More
magnolija plostad bitola 360

Плоштад Магнолија Битола – 360 Виртуелна прошетка

Плоштад Магнолија Битола – 360 Виртуелна прошетка – Прошетајте низ центарот на Битола – градот на конзулите. До Саат Кулата, ...
Read More
bigorski monastery 360

Бигорски манастир – 360 Виртуелна прошетка

Виртуелна прошетка од еден од најпознатите и најубави манастири во Македонија – Св. Јован Бигорски. Сместен во западниот дел на ...
Read More
golemo ezero pelister 360

Големо Езеро на Пелистер – 360 Виртуелна прошетка

Големо Езеро се наоѓа на изворишниот дел на Езерска Река, лева притока на реката Сапунчица на надморска висина од 2.218 ...
Read More
Crveni Steni Pelister 360 Panorama

Црвени Стени – Пелистер национален парк – 360 VR панорама

Црвени Стени е една од попознатите локации за планинарење на националниот парк Пелистер. Почнувајќи од Хотел Молика или од село ...
Read More
kajmakcalan 360

Кајмакчалан врв 2521 m – 360 VR панорама

Кајмакчалан врв 2521 m – 360 VR панорама – македонско – грчка граница. Откријте го врвот Кајмакчалан на Ниџе планина ...
Read More
ohrid lake 360

Охридско Езеро – Канео – 360 VR панорама

Охридско езеро е едно од најдлабоките и најстари езера во Европа и најпосетувана туристичка дестинација во Македонија. Член на здружението ...
Read More
resen museum 360

Ресенски сарај – 360 VR панорама

Сарајот во Ресен е еден од најрепрезентативните примери на објекти градени во неокласичен стил во Македонија. Граден е во периодот ...
Read More
bitola museum 360

Музеј Битола – 360 Виртуелна прошетка

Прошетајте од Музејот во Битола, по Широк Сокак до Саат Кулата, Безистен и Старата битолска чаршија. Виртуелната прошетка е изработена ...
Read More
zovik 360

Село Зовиќ – 360 VR интерактивно видео

Прошетајте од прекрасниот Камен мост на чистата Градешка река до Етно куќата во село Зовиќ. И не заборавајте да разгледате ...
Read More
dobro pole 360

Добро Поле, Мариово – 360 VR интерактивно видео

Добро Поле Мариово – 360 VR интерактивно видео на македонско-грчката граница. Не заборавајте да разгледате наоколу!. Доколку поседувате VR headset ...
Read More
bogojavlenie ohrid 360

Фаќач на крст – Споменик Богојавление – Охрид – 360 VR панорама

Спомен обележјето „Фаќач на крст“ го претставува чинот на вадење на Чесниот крст од осветените води на Охридското Езеро на ...
Read More
etno kukja kaj mostot

Виртуелна прошетка – Етно куќа – Кај Мостот – село Зовиќ, Мариово

Село Зовиќ, надалеку познато и по Камениот Мост (Филмски Мост) е едно од најубавите села во Македонија. При посетата на ...
Read More
zovik most virtual

Камен Мост село Зовиќ Мариово – 360 Виртуелна прошетка

Камен Мост во село Зовиќ, Мариово – 360 Виртуелна прошетка. Прошетајте од село Зовиќ до Камениот мост и прекрасната Градешка ...
Read More
Close Menu