0053 pelister national park

Големо, Мало eзеро – Национален парк Пелистер – еднодневна 4х4 екскурзија

Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче ...
Read More
dobro pole 02

Добро Поле 4х4 Екскурзии – откријте го местото каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на ПСВ

Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место каде се случил пробојот на Македонскиот фронт ...
Read More
filmski most selo zovik

Зовиќ – Мариово – Еднодневни 4х4 екскурзии

Запознајте го село Зовиќ се еднодневни 4х4 екскурзии за посета на едно од најубавите села во Македонија. Село Зовиќ е ...
Read More
4x4 off road mariovo macedonia 0225

Истражи го Мариово – Еднодневни 4х4 екскурзии

Истражи го Мариово – 4х4 се неколку различни еднодневни тури низ Мариово, кои по потреба може да се комбинираат во ...
Read More
sv gjorgi paralovo

Цркви и манастири во Мариово – 4х4 Екскурзии

Мариово е планински регион во Република Македонија кој изобилува со особено вредни и интересни за посета цркви и манастири. Голем ...
Read More
kajmakcalan 01

Кајмакчалан – 4×4 Екскурзии – 100 години од Битката за Кајмакчалан

Кајмакчалан е највисокиот врв на Ниџе планина (2.521 m) и една од клучните позиции на Македонскиот фронт за време на ...
Read More