• Преглед
 • Преглед на патувањето
 • Патувањето вклучува
 • Не е вклучено
 • Инфо за цена
 • Прашања
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Пелистер (2601 м) е највисокиот врв на Баба Планина и трет највисок врв во Македонија. Пелистер често се користи и како име за Баба Планина а и како синоним за градот Битола.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Кружна планинанарска патека до врвот Пелистер и назад до хотел Молика

 • Должина на патеката:21км
 • Време:8,5ч (приближно)
 • Тежина: тешкa
 • Надморски висини:
  - Бегова чешма (Хотел Молика) 1420м
  - Планинарски дом "Копанки" 1610м
  - Видиковец 1936м
  - Врв "Стив" 2468м
  - Врв "Илинден" 2542м
  - Врв "Пелистер" 2601м
  - Камењар 2000м
  - Цапарска Пресека 1590м
  - Хотел Молика 1420м
 • Старт: Хотел Молика

Се препорачува за физички здрави, јаки и искусни планинари.

Маршрути

Не се пронајдени маршути.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
 • Професионален и пријателски расположен планинарски водич
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
 • патничко осигурување
 • оброци
 • други индивидуални трошоци
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Не се пронајдени детали