• Преглед
 • Преглед на патувањето
 • Патувањето вклучува
 • Не е вклучено
 • Инфо за цена
 • Прашања

Добро Поле 4х4 Екскурзии – откријте го местото каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на ПСВ

Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.
Битката за Добро Поле се водела од 14 до 18 септември 1918 г, по што силите на Антантата успеале да се пробијат длабоко во територијата на Македонија.
Посетата на оваа локација претставува одлично 4х4 доживување особено интересно за посетителите кои ги интересира Првата светска војна, но исто така, живописната природа и прекрасните предели на Мариово, нема да ги остават рамнодушни и другите посетители.dobro pole 02

 • Вид на тура: Туристичко возење (Џип такси по порачка)
 • Тежина на турата: средна
 • Локација: Добро Поле, Општина Новаци
 • Време кога може да се оганизира турата: Мај - Ноември
 • Траење на турата: 8-10 часа
 • Надморски висини: Битола (Старт и финиш) 615 m, Добро Поле: 1800 m
 • Максимален број на лица по џип: Возач + 4 (за поголеми групи може да се организираат повеќе џипови)

Маршрути

Не се пронајдени маршути.

 • Превоз до посакуваната локација со теренско возило
 • Организација и реализација на патувањето
 • патничко осигурување
 • други индивидуални трошоци

Не се пронајдени детали