• Преглед
 • Преглед на патувањето
 • Патувањето вклучува
 • Не е вклучено
 • Инфо за цена
 • Прашања

Големо, Мало eзеро – Национален парк Пелистер – еднодневна 4х4 екскурзија

Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче – Пелистер.

Big lake Pelister

Нивната мајка не дозволувала нити една од нив да се омажи за момчето и во бес ги испратила во планина, со клетва да бидат блиску една до друга, но да не можат да се видат. Од жал, ќерките пролеале толку многу солзи, што од нив се создале две прекрасни езера.
Сместени на надморска височина од 2.218 м (Големо) и 2.180 м (Мало), Пелистерските очи се одлична локација за љубителите на природата. Изнајмувањето на 4х4 теренско возило, е најдобрата варијанта за посета на овие живописни локации.

 • Вид на тура: Туристичко возење (Џип такси по порачка)
 • Тежина на турата: средна
 • Локација: Национален парк Пелистер
 • Време кога може да се оганизира турата: Мај - Ноември
 • Траење на турата: 8-10 часа
 • Надморски висини: Битола (Старт и финиш) 615 m, Мало езеро 2.180 м, Големо езеро 2.218 м
 • Максимален број на лица по џип: Наш возач + 3 (за поголеми групи може да се организираат повеќе џипови)
 • Цена: Пополнете ја контакт формата за повеќе информации

Програма:

08.00 ч - Поаѓање од претходно договорена локација во Битола
- Туристичко возење низ селата низ Национален Парк Пелистер со кратки паузи на живописни локации.
- Посета на Мало езеро (2.190 m)
- Посета на Големо езеро со можност за разгледување на прекрасната природа и пејсажи, да вдишите чист воздух, да се напиете чиста изворска вода или планински чај во планинарскиот дом (доколку работи).
- Пристигнување во Битола во попладневните часови

Маршрути

Не се пронајдени маршути.

 • Превоз до посакуваната локација со теренско возило
 • Организација и реализација на патувањето
 • патничко осигурување
 • други индивидуални трошоци

Не се пронајдени детали