• Преглед
 • Преглед на патувањето
 • Патувањето вклучува
 • Не е вклучено
 • Инфо за цена
 • Прашања

Запознајте го село Зовиќ се еднодневни 4х4 екскурзии за посета на едно од најубавите села во Македонија.

Zovik Mariovo
Село Зовиќ е познато по манастирот Чебрен, прекрасниот Филмски мост на Градешка река, традиционалната архитектура, живописната природа и многу други работи кои го прават ова село една од најпосетуваните локации во Мариово.

 • Вид на тура: Туристичко возење со Џип (4х4 возило)
 • Тежина на турата: лесна
 • Локација: село Зовиќ, Општина Новаци
 • Време кога може да се оганизира турата: пролет, лето и есен. (во зима доколку дозволуваат временските услови)
 • Траење на турата: 8-10 часа
 • Надморски висини: Битола: 615 m, Манастир Чебрен 443 м, Зовиќ 721 м
 • Максимален број на лица по џип: Возач + 4 лица (за поголеми групи може да се организираат повеќе џипови)
 • Цена: Пополнете ја контакт формата за повеќе информации

Програма:
08.00 ч - Поаѓање од претходно договорена локација во Битола
- Туристичко возење низ селата – Логоварди, Новаци, Маково, Рапеш.
- пауза на живописна локација во близина на село Рапеш
- пауза на месноста „Јасиките“ на влезот од кањонот на Црна Река.
- Туристичко возење низ кањонот на Црна Река преку Рапешки мост, атарот на село Зовиќ до манастир Чебрен.
- Пауза за разгледување на манастирот Чебрен со црквите Св. Спас (XVI век) и Св. Димитриј (XVIII век)

*По договор - можност за традиционален Мариовски ручек и ноќевање во Етно куќа „Кај мостот село Зовиќ“.

Маршрути

Не се пронајдени маршути.

 • Превоз до посакуваната локација со теренско возило
 • Организација и реализација на патувањето
 • патничко осигурување
 • други индивидуални трошоци

Не се пронајдени детали