Село Зовиќ Мариово - Еднодневна 4х4 екскурзија

Запознајте го село Зовиќ се еднодневни 4х4 екскурзии за посета на едно од најубавите села во Македонија.

Село Зовиќ е познато по манастирот Чебрен, прекрасниот Филмски мост на Градешка река, традиционалната архитектура, живописната природа и многу други работи кои го прават ова село една од најпосетуваните локации во Мариово.

filmski most selo zovik

  • Вид на тура: Туристичко возење со Џип (4х4 возило)
  • Тежина на турата: лесна
  • Локација: Добро Поле, Општина Новаци
  • Време кога може да се оганизира турата: пролет, лето и есен. (во зима доколку дозволуваат временските услови)
  • Траење на турата: 8-10 часа
  • Надморски висини: Битола: 615 m, Манастир Чебрен 443 м, Зовиќ 721 м
  • Максимален број на лица по џип: Возач + 4 лица (за поголеми групи може да се организираат повеќе џипови)
  • Цена: Пополнете ја контакт формата за повеќе информации

Програма:

08.00 ч - Поаѓање од претходно договорена локација во Битола
- Туристичко возење низ селата – Логоварди, Новаци, Маково, Рапеш.
- пауза на живописна локација во близина на село Рапеш
- пауза на месноста „Јасиките“ на влезот од кањонот на Црна Река.
- Туристичко возење низ кањонот на Црна Река преку Рапешки мост, атарот на село Зовиќ до манастир Чебрен.
- Пауза за разгледување на манастирот Чебрен со црквите Св. Спас (XVI век) и Св. Димитриј (XVIII век)

cebren mariovo
 - Посета на село Зовиќ и живописниот „Филмски мост“
*По договор - можност за традиционален Мариовски ручек и ноќевање во Етно куќа „Кај мостот село Зовиќ“.

kaj mostot zovik mariovo

kaj mostot zovik mariovo 01
Враќање во Битола ~16.00-17.00 ч

Ве молиме пополнете ја контакт формата за повеќе информации:

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Save

Language Switcher

Search

Не пропуштајте

4х4 Екскурзии низ Македонија

Откријте ги големиот број на живописни локации преку незаборавни 4х4 екскурзии низ Македонија Повеќе информации...

4X4 Off Road

Изнајмете 4х4 возило и истражувајте ја Македонија

4x4 Тури и Екскурзии

Меморијален Туризам

Откријте ги локациите од Првата светска војна во Македонија

Меморијален Туризам

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Уживајте во фото галериите од различните локации во Македонија

Истражи ја Македонија

Компании партнери на здружението OFF ROAD Macedonia

Партнери