Dobro Pole 4x4 Excursions – WW1 location on the Macedonian Front

Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место  каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

Битката за Добро Поле се водела од 14 до 18 септември 1918 г, по што силите на Антантата успеале да се пробијат длабоко во територијата на Македонија.

dobro pole 02

Повеќе за Битката на Добро Поле...

Посетата на оваа локација претставува одлично 4х4 доживување особено интересно за посетителите кои ги интересира Првата светска војна, но исто така, живописната природа и прекрасните предели на Мариово, нема да ги остават рамнодушни и другите посетители.

dobro pole1

  • Вид на тура: Туристичко возење (Џип такси по порачка)
  • Тежина на турата: средна
  • Локација: Добро Поле, Општина Новаци
  • Време кога може да се оганизира турата: Мај - Ноември
  • Траење на турата: 8-10 часа
  • Надморски висини: Битола (Старт и финиш) 615 m, Добро Поле: 1800 m
  • Максимален број на лица по џип: Возач + 4 (за поголеми групи може да се организираат повеќе џипови)

Ве молиме пополнете ја контакт формата за повеќе информации:

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Language Switcher

Search

Не пропуштајте

4х4 Екскурзии низ Македонија

Откријте ги големиот број на живописни локации преку незаборавни 4х4 екскурзии низ Македонија Повеќе информации...

4X4 Off Road

Изнајмете 4х4 возило и истражувајте ја Македонија

4x4 Тури и Екскурзии

Меморијален Туризам

Откријте ги локациите од Првата светска војна во Македонија

Меморијален Туризам

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Уживајте во фото галериите од различните локации во Македонија

Истражи ја Македонија

Компании партнери на здружението OFF ROAD Macedonia

Партнери