Истражи ја Македонија

 • Добро Поле 4х4 Екскурзии - откријте го местото каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на ПСВ

  Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место  каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

  Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место  каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

  Read More

 • 4х4 Македонија

  Read More

 • Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино - фото галерија

  Авто и Етно музејот „Филип“ е приватен музеј сместен во село Крклино, на само 5 км од Битола.

  Авто и Етно музејот „Филип“ е приватен музеј сместен во село Крклино, на само 5 км од Битола.

  Read More

 • Бигорски манастир - Св. Јован - фото галерија

  Манастирот Св. Јован Бигорски е лоциран во близина на село Ростуша, во еден од најубавите предели на Македонија.

  Манастирот Св. Јован Бигорски е лоциран во близина на село Ростуша, во еден од најубавите предели на Македонија.

  Read More

 • Битола - Градот на Конзулите - фото галерија

  Битола - Градот на Конзулите - фото галерија

  Битола - Градот на Конзулите - фото галерија

  Read More

 • Битола - стари разгледници

  Битола - стари разгледници - фотографии од книгата „Битола низ стари разгледници“ - автор Димче Најдов

  Битола - стари разгледници - фотографии од книгата „Битола низ стари разгледници“ - автор Димче Најдов

  Read More

 • Вевчански Извори – споменик на природата кој морате да го посетите

  Вевчанските извори се споменик на природата сместен на источните падини на Јабланица на 940 м надморска висина.

  Вевчанските извори се споменик на природата сместен на источните падини на Јабланица на 940 м надморска висина.

  Read More

 • Велосипедизам во Македонија

  Read More

 • Велосипедски патеки во Национален Парк Пелистер

  Уникатите пејзажи на Националниот Парк Пелистер ги овозможуваат едни од најатрактивните и највозбудливите велосипедски доживувања.

  Уникатите пејзажи на Националниот Парк Пелистер ги овозможуваат едни од најатрактивните и највозбудливите велосипедски доживувања.

  Read More

 • Галичка свадба 2009 г - фото галерија

  Галичката свадба е еден од наипознатите Македонски обичаи, кој се одржува секоја година во село Галичник. Уживајте во фото галеријата од Галичка свадба 2009 г.

  Галичката свадба е еден од наипознатите Македонски обичаи, кој се одржува секоја година во село Галичник. Уживајте во фото галеријата од Галичка свадба 2009 г.

  Read More

 • Големо, Мало eзеро – Национален парк Пелистер - еднодневна 4х4 екскурзија

  Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче - Пелистер.

  Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче - Пелистер.

  Read More

 • Градешница, Мариово - фото галерија

  Градешница е едно од најубавите села во Република Македонија, сместено покрај чистата Градешка Река, на 52 км од Битола.

  Градешница е едно од најубавите села во Република Македонија, сместено покрај чистата Градешка Река, на 52 км од Битола.

  Read More

 • Груништа, Мариово - фото галерија

  Село Груништа се наоѓа на десната страна на Црна Река, на надморска висина од 742 м, 52 км од Битола.

  Село Груништа се наоѓа на десната страна на Црна Река, на надморска висина од 742 м, 52 км од Битола.

  Read More

 • Дебарско Езеро - Шпилје - фото галерија

  Дебарско Езеро - Шпилје е вештачко езеро на реката Црн Дрим. Уживајте во фото галеријата!!!.

  Дебарско Езеро - Шпилје е вештачко езеро на реката Црн Дрим. Уживајте во фото галеријата!!!.

  Read More

 • Демир Хисар - фото галерија од Општина Демир Хисар

  Демир Хисар - фото галерија - Уживајте во фотографиите од различните делови на Општина Демир Хисар и не заборавајте да ја посетите и повторно оваа галерија, која постојано се збогатува со нови фотографии. 

  Демир Хисар - фото галерија - Уживајте во фотографиите од различните делови на Општина Демир Хисар и не заборавајте да ја посетите и повторно оваа галерија, која постојано се збогатува со нови фотографии. 

  Read More

 • Дојранско Езеро - Фото галерија

  Дојранско Езеро е  тектонско езеро лоцирано на надморска висина од 148 м во југо-источниот дел на Република Македонија. Езерото има типичен овален облик и низ него поминува границата со Грција. 

  Дојранско Езеро е  тектонско езеро лоцирано на надморска висина од 148 м во југо-источниот дел на Република Македонија. Езерото има типичен овален облик и низ него поминува границата со Грција. 

  Read More

 • Етно куќа „Кај Мостот“ село Зовиќ, Мариово

  Село Зовиќ, надалеку познато и по Камениот Мост (Филмски Мост) е едно од најубавите село во Македонија, сместено на 50 км од Битола. 

  Село Зовиќ, надалеку познато и по Камениот Мост (Филмски Мост) е едно од најубавите село во Македонија, сместено на 50 км од Битола. 

  Read More

 • Зовиќ - Мариово - Еднодневни 4х4 екскурзии

  Запознајте го село Зовиќ се еднодневни 4х4 екскурзии за посета на едно од најубавите села во Македонија.

  Запознајте го село Зовиќ се еднодневни 4х4 екскурзии за посета на едно од најубавите села во Македонија.

  Read More

 • Зовиќ, Мариово - фото галерија

  Село Зовиќ е лоцирано во општина Новаци, на 50 км од Битола. Во близина на селото течи Градешка Река, на која што се наоѓа едно од најубавите зданија во мариовскиот крај - Зовичкиот Мост.

  Село Зовиќ е лоцирано во општина Новаци, на 50 км од Битола. Во близина на селото течи Градешка Река, на која што се наоѓа едно од најубавите зданија во мариовскиот крај - Зовичкиот Мост.

  Read More

 • Истражи го Мариово – Еднодневни 4х4 екскурзии

  Истражи го Мариово – 4х4 се неколку различни еднодневни тури низ Мариово, кои по потреба може да се комбинираат во повеќедневни, со можност за ноќевање на одредени локации во Мариово (етно куќи, манастири, приватно сместување, ноќевање под шатор во природа).

  Истражи го Мариово – 4х4 се неколку различни еднодневни тури низ Мариово, кои по потреба може да се комбинираат во повеќедневни, со можност за ноќевање на одредени локации во Мариово (етно куќи, манастири, приватно сместување, ноќевање под шатор во природа).

  Read More

Language Switcher

Search

Не пропуштајте

4х4 Екскурзии низ Македонија

Откријте ги големиот број на живописни локации преку незаборавни 4х4 екскурзии низ Македонија Повеќе информации...

4X4 Off Road

Изнајмете 4х4 возило и истражувајте ја Македонија

4x4 Тури и Екскурзии

Меморијален Туризам

Откријте ги локациите од Првата светска војна во Македонија

Меморијален Туризам

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Уживајте во фото галериите од различните локации во Македонија

Истражи ја Македонија

Компании партнери на здружението OFF ROAD Macedonia

Партнери