Здружението за запознавање и патување ОФ РОУД-МАКЕДОНИЈА Битола е Здружение на ентузијасти со долгогодишно искуство во областа на организирање и подготовка на патувања, планинарења и развивање на селски туризам.

Здружението се занимава со организација на голем број на активности во областа на активен туризам и тоа го прави самостојно или пак преку различен вид на поддршка на сродни здруженија и организации.
Дел од активностите на здружението се:

 • Организирање на патувања со џипови со цел запознавање на планинските предели на Македонија;
 • Организација на рекреативно планинарење, велосипедизам, кајак на диви води
 • Организација на патувања, подготовка и развивање на сески туризам во соработка со туристички агенции во Република Македонија и регионот;
 • Промоција на модели за соработка помеѓу граѓаните, институциите на власт и бизнис секторот за решавање на економски, еколошки и социјални проблеми со цел развивање на селскиот туризам;
 • Промовирање на акциони проекти за обмислување на стратегии за градење организациона структура во Република Македонија и во регионот за имплементирање на проекти и програми;
 • Организирање на семинари и натпревари и учество во издавање на брошури и публикации;
 • Организирање на хуманитарни и забавни манифестации;
 • Организирање и учество во издавање на брошури и публикации;
 • Подготовка и дегустација на традиционална храна, екологија и угостителство;
 • Промоција на културното наследство во функција на промовирање на туризмот;
 • Зачувување на природната средина и јакнење на еколошката свест кај населението;
 • Јакнење на капацитетите на руралните средини;
 • Меѓународна (погранична) соработка во функција на одржлив развој
 • Соработка со локалната самоуправа, Министерството за економија, Министреството за екологија, Министерството за култура и други здруженија, фондации и организации.

Жиро сметка: 290000001233988
TTK BANKA A.D SKOPJE
ОФ РОУД-МАКЕДОНИЈА Битола-ЗДРУЖЕНИЕ Битола

Language Switcher

Search

Не пропуштајте

4х4 Екскурзии низ Македонија

Откријте ги големиот број на живописни локации преку незаборавни 4х4 екскурзии низ Македонија Повеќе информации...

4X4 Off Road

Изнајмете 4х4 возило и истражувајте ја Македонија

4x4 Тури и Екскурзии

Меморијален Туризам

Откријте ги локациите од Првата светска војна во Македонија

Меморијален Туризам

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Уживајте во фото галериите од различните локации во Македонија

Истражи ја Македонија

Компании партнери на здружението OFF ROAD Macedonia

Партнери