Ljubanista - beach and Auto camp on Ohrid Lake

Љубаништа е село сместено на источниот брег на Охридското Езеро, јужно од градот Охрид во близина на манастирот Св. Наум.

Плажа Стење на Преспанско Езеро

Стење е село во Општина Ресен на брегот на Преспанско Езеро во источното подножје на планината Галичица.

Springs in Vevcani

Вевчанските извори се споменик на природата сместен на источните падини на Јабланица на 940 м надморска висина.

Кокино - Мегалитска опсерваторија

Во 2001 година во Република Македонија, под планинскиот врв Татиќев Камен во општината Старо Нагоричане, беше откриен археолошки локалитет од бронзеното доба во развојот на човековата цивилизација.

Bay of the Bones on Ohrid Lake - Photo Gallery

Музеј на Вода - Охридско Езеро - Залив на Коските - Фото Галерија

Sv. Naum, Ohrid - Photo Gallery

Св. Наум - Манастир на Охридско Езеро - фото галерија

kota 1050

Кота 1050 (Elevation 1050, Höhe 1050, Hill 1050, Quota 1050) е една од поважните стратешки позиции на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

Bitola Cimetière Militaire Français

Француски воени гробишта во Битола - French military cemetery in Bitola - Bitola Cimetière Militaire Français -

Bitola Museum - Permanent Exhibition - Photo Gallery

Музеј Битола - постојана поставка - фото галерија

Bitola old postcards

Битола - стари разгледници - фотографии од книгата „Битола низ стари разгледници“ - автор Димче Најдов

Mariovo old photos - Old photos from Mariovo region - Republic of Macedonia

Стари фотографии од Мариово. Уживајте !!!

Kajmakcalan (Кајмакчалан, Kaimakchalan, Kaimaktsalan) - Gallery

Кајмакчалан е врв на Ниџе планина (2521 m) и воедно важна стратешка позиција за време на Првата светска војна.

Cebren (Chebren) Monastery in Mariovo - Photo Gallery

Манастирскиот комплекс Чебрен во минатото бил еден од најбогатите и најпознатите во Мариово и пошироко.

Zovik, Mariovo - Photo Gallery

Село Зовиќ е лоцирано во општина Новаци, на 50 км од Битола. Во близина на селото течи Градешка Река, на која што се наоѓа едно од најубавите зданија во мариовскиот крај - Зовичкиот Мост.

Sv. Dimitrij, Gradesnica, Mariovo - Photo Gallery

Св. Димитриј е црква која според некои извори потекнува од XIV век. Сместена на влезот од селото, покрај Градешка река, оваа црква е надалеку позната по ѕидната олтарна преграда — иконостасот, кој претставува вистинска реткост.

Grunishte, Mariovo - Photo Gallery

Село Груништа се наоѓа на десната страна на Црна Река, на надморска висина од 742 м, 52 км од Битола.

Gradesnica, Mariovo - Photo Gallery

Градешница е едно од најубавите села во Република Македонија, сместено покрај чистата Градешка Река, на 52 км од Битола.

Maps of Macedonia - Gallery of different types of maps of Republic of Macedonia.

Карти на Македонија - различни видови на карти од Македонија

Treskavec Мonastery near Prilep, Macedonia - Photo Gallery

Манастирот Трескавец со црквата Успение на Богородица се наоѓаат во близина на Прилеп. До манастирот води асфалтиран пат, па така тој е достапен и за лесни возила.

Macedonia in 1863 - Photo Collection of Josef Székely

Македонија во 1863 - Фото колекција од Josef Székely, доловени во текот на Австро-Унгарската експедиција во Македонија, Албанија и Косово во 1863. Веројатно најстари фотографии од Македонија кои се досега објавени.

Macedonia in 1913 - Photo Gallery

Македонија во 1912  година - фото галерија. Фотографии доловени во Македонија во почетокот на XX век од фотографи кои работеле под покровителство на Алберт Кан (Albert Kahn) - едни од првите фотографии во светот доловени во боја.

Skopje, Macedonia - Photo Gallery

Скопје е главен и најголем град во Република Македонија. Уживајте во фото галеријата!!!

Krushevo, Macedonia - Photo Gallery

Крушево - градот на некогашната Крушевска република е лоциран во западниот дел на Република Македонија. Споменикот Македониум, Мечкин Камен, Спомен Музејот на Тоше Проески, прекрасната архитектура, се само мал дел од нештата кои не смеете да ги пропуштите при Вашата посета на овој град.

Debar Lake  - Photo Gallery

Дебарско Езеро - Шпилје е вештачко езеро на реката Црн Дрим. Уживајте во фото галеријата!!!.

Mariovo, Macedonia - Photo Gallery

Мариово е планински регион во јужниот дел на Македонија и е одличен терен за 4х4 возила. Уживајте во големиот број на фотографии од овој регион!!!

Pelister - National Park - Photo Gallery

Национален парк Пелистер се наоѓа на северниот дел на планината Баба која е лоцирана во југо -западниот дел на Р. Македонија.

Language Switcher

Search

Не пропуштајте

4х4 Екскурзии низ Македонија

Откријте ги големиот број на живописни локации преку незаборавни 4х4 екскурзии низ Македонија Повеќе информации...

4X4 Off Road

Изнајмете 4х4 возило и истражувајте ја Македонија

4x4 Тури и Екскурзии

Меморијален Туризам

Откријте ги локациите од Првата светска војна во Македонија

Меморијален Туризам

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Велосипедски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Планинарски тури во Македонија

Уживајте во фото галериите од различните локации во Македонија

Истражи ја Македонија

Компании партнери на здружението OFF ROAD Macedonia

Партнери