Home Истражи ја Македонија Стоби - Археолошки локалитет - фото галерија

Стоби – Археолошки локалитет – фото галерија

- Advertisement -

Археолошкиот локалитет Стоби со површина од 1.600 квадратни метри е најголемиот археолошки локалитет од антиката на територијата на Република Македонија. Tој е лоциран во лоциран во Централна Македонија на територијата на Општина Градско, на самиот меѓународен коридор Е-75. 

Повеќе информации: www.WhereIsMacedonia.org

stobi macedonia

From Стоби – Археолошки локалитет (Stobi – Archaeological Site)
From Стоби – Археолошки локалитет (Stobi – Archaeological Site)
From Стоби – Археолошки локалитет (Stobi – Archaeological Site)
From Стоби – Археолошки локалитет (Stobi – Archaeological Site)
From Стоби – Археолошки локалитет (Stobi – Archaeological Site)
From Стоби – Археолошки локалитет (Stobi – Archaeological Site)

{oziogallery 155}

- Advertisement -