Манастир Св. Архангел Михаил, с. Скочивир – фото галерија

sv arhangel mihail skocivir

Манастирот Св. Архангел Михаил во близина на село Скочивир, според преданието, е основан во 1870 г. по иницијатива на младата Анѓа, на која и се сонило дека треба да преноќи во месноста Џајкова чука и тука да остави некој нишан.

Повеќе информации: www.ItarPejo.org

sv arhangel mihail skocivir

From Sv. Arhangel Mihail, Monastery near v. Skochivir
From Sv. Arhangel Mihail, Monastery near v. Skochivir
From Sv. Arhangel Mihail, Monastery near v. Skochivir
From Sv. Arhangel Mihail, Monastery near v. Skochivir

{oziogallery 162}