Манастир Трескавец – фото галерија

treskavec monastery

Манастирот Трескавец со црквата Успение на Богородица се наоѓаат во близина на Прилеп. До манастирот води асфалтиран пат, па така тој е достапен и за лесни возила.

Повеќе информации: www.WhereIsMacedonia.org

treskavec monastery

From Treskavec Мonastery (Манастир Трескавец) near Prilep
From Treskavec Мonastery (Манастир Трескавец) near Prilep
From Treskavec Мonastery (Манастир Трескавец) near Prilep
From Treskavec Мonastery (Манастир Трескавец) near Prilep
From Treskavec Мonastery (Манастир Трескавец) near Prilep

{oziogallery 174}