Почувствувајте ја природата – џип сафари до Бела Река, Мариово

Дали некогаш сте се напиле вода директно од река? Бела Река или Белица во Мариово извира на 1.610 метри надморска висина од Ниџе планина. Во горниот дел на оваа река не постои никаков извор на загадување, а најблискиот град и индустриски капацитет се оддалечени на 70 км. Месноста „Лаките“ покрај оваа река е одлична локација … Продолжи со читање Почувствувајте ја природата – џип сафари до Бела Река, Мариово