Битката на Добро Поле – 15.09.1918/2018 – 100 години од пробојот на Македонскиот фронт – еднодневна екскурзија

Дата: 15.09.2018 Место: Добро Поле – Општина Новаци Добро Поле е месност на Ниџе Планина каде на 15 септември 1918 година се случил пробојот на Македонскиот фронт. Првата светска војна на некој начин значела и кулминација на лошата состојба во […]

Повеќе

Заработувај од рурален туризам – бесплатна обука – 20-22 Декември 2017 – Активности

Заработувај од рурален туризам - бесплатна обука - 20-22 Декември 2017

Членови на Здружението за запознавање и патување ОФ РОУД-МАКЕДОНИЈА Битола од 20 – 22 декември 2017 година присуствуваа на бесплатната обука „Заработувај од рурален туризам“, спроведена од Локална Агенција за Развој – Струга, како дел од проектот „Идни перспективи преку […]

Повеќе

Рафтинг на Тара 13-15.05.2016

rafting tara off road macedonia

Дел од членовите на здружението OFF ROAD Macedonia од 13 – 15.05.2016 година беа во посета на најголемиот кањон во Европа и имаа можност да уживаат во живописните предели на националните паркови Сутјеска и Дурмитор.

Повеќе

Осогово – 4×4 Off Road Калин Камен – Џип Рели Осогово

jeep rally osogovo

Џип Рели Осогово (Џип Рели Калин Камен) е меѓународно ревијално џип рели кое се одржува секоја година на 24 Мај во чест на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј.

Повеќе