Предлог екскурзии

Македонски фронт – Прва светска војна – еднодневна екскурзија низ Мариово

0
Првата светска војна започнала во Европа на 28 јули 1914 и траела до 11 ноември 1918 година. Македонскиот фронт кој е познат...

Кајмакчалан (2.521 m) – еднодневни џип екскурзии

0
Кајмакчалан е највисок врв на Ниџе планина (2.521 m) и една од клучните позиции на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна. Од врвот...

Добро Поле – Мариово – местото каде е пробиен Македонскиот фронт...

0

Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место  каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

Село Зовиќ и манастир Чебрен – еднодневни џип екскурзии

0

Запознајте го село Зовиќ се еднодневни 4х4 екскурзии за посета на едно од најубавите села во Македонија.

Почувствувајте ја природата – еднодневни џип екскурзии до Бела Река Мариово

0
Дали некогаш сте се напиле вода директно од река? Бела Река или Белица во Мариово извира на 1.610 метри...

Пелистерски Очи – Национален парк Пелистер – еднодневни џип екскурзии

0
Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче – Пелистер. Нивната мајка не...

Истражи ја Македонија - фото галерии

Плажа Дупени на Преспанско Езеро – фото галерија

0

Плажата Дупени (Dupeni Beach) е една од поубавите плажи на Преспанско Езеро, сместена во близина на селото Долно Дупени и границата со Грција.

Фаќач на крст – Споменик Богојавление – Охрид – 360 VR...

0

Спомен обележјето „Фаќач на крст“ го претставува чинот на вадење на Чесниот крст од осветените води на Охридското Езеро на празникот Богојавление.

Црква „Свети Ѓорѓи“ – Старо Нагоричане

0
Црквата Свети Ѓорѓи во село Старо Нагоричане била подигната врз остатоците на постар храм, кој според едно предание го изградил византискиот цар Роман IV Диоген (1067— 1071).

Ресенски сарај – 360 VR панорама

0

Сарајот во Ресен е еден од најрепрезентативните примери на објекти градени во неокласичен стил во Македонија.

Авто и етно музеј „Филип“ село Крклино – фото галерија

0

Авто и Етно музејот „Филип“ е приватен музеј сместен во село Крклино, на само 5 км од Битола.

Манастир Св. Наум – Охрид – Фото Галерија

0
Манастирот „Св. Наум“ е еден од најпознатите манастири во Македонија. Сместен на јужната страна на Охридско езеро во склоп на Националниот парк Галичица.

360 VR Панорами