Битката на Добро Поле – 15.09.1918/2018 – 100 години од пробојот на Македонскиот фронт

Дата: 15.09.2018 Место: Добро Поле - Општина Новаци Добро Поле е месност на Ниџе Планина каде на 15 септември 1918 година се случил пробојот на Македонскиот фронт. Првата светска војна на…

Comments Off on Битката на Добро Поле – 15.09.1918/2018 – 100 години од пробојот на Македонскиот фронт

Добро Поле – Мариово – местото каде е пробиен Македонскиот фронт за време на ПСВ – еднодневни џип екскурзии

Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место  каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

Comments Off on Добро Поле – Мариово – местото каде е пробиен Македонскиот фронт за време на ПСВ – еднодневни џип екскурзии