Почувствувајте ја природата – џип сафари до Бела Река, Мариово

Дали некогаш сте се напиле вода директно од река? Бела Река или Белица во Мариово извира на 1.610 метри надморска висина од Ниџе планина. Во горниот дел на оваа река…

Comments Off on Почувствувајте ја природата – џип сафари до Бела Река, Мариово

Пелистерски Очи – Национален парк Пелистер – еднодневни џип екскурзии

Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче – Пелистер. Нивната мајка не дозволувала нити една од нив…

Comments Off on Пелистерски Очи – Национален парк Пелистер – еднодневни џип екскурзии

Добро Поле – Мариово – местото каде е пробиен Македонскиот фронт за време на ПСВ – еднодневни џип екскурзии

Добро Поле е локација на самата граница помеѓу Македонија и Грција и место  каде се случил пробојот на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

Comments Off on Добро Поле – Мариово – местото каде е пробиен Македонскиот фронт за време на ПСВ – еднодневни џип екскурзии