Ljubanishta Ohrid Lake Macedonia 001

Љубаништа – плажа и авто камп на Охридско Езеро

Љубаништа е село сместено на источниот брег на Охридското Езеро, јужно од градот Охрид во близина на манастирот Св. Наум.

Ljubanishta Ohrid Lake Macedonia 001

Во близина на ова село се наоѓа плажата Љубаништа која е дел од истоимениот авто камп.
Плажата Љубаништа е една од попосетените во овој дел на прекрасното Охридско Езеро, претежно од посетители со камп возила од Македонија и странство.

Овој дел од Охридското езеро е одличен за фамилијарен одмор и покрај авто кампот, на посетителите им е достапно и приватно и хотелско сместување во:

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia

 

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia

 

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia

 

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia

 

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia

 

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia

 

Ljubanishta - Auto Camp - Ohrid Lake - Macedonia