bigorski monastery 360

Бигорски манастир – 360 Виртуелна прошетка

Виртуелна прошетка од еден од најпознатите и најубави манастири во Македонија –  Св. Јован Бигорски.

Сместен во западниот дел на Македонија во близина на патот кој ги поврзува градовите Дебар и Гостивар, манастирот е опкружен со густа шума и бигор камен.

Повеќе:

Виртуелната прошетка е изработена од тимот на OFF ROAD Macedonia во месец јуни 2017 г.

bigorski monastery 360