Македонски фронт – Прва светска војна – еднодневна едукативна тура низ Мариово

Првата светска војна започнала во Европа на 28 јули 1914 и траела до 11 ноември 1918 година. Македонскиот фронт кој е познат и како Солунски и Јужен фронт, се простирал…

Коментарите се исклучени на Македонски фронт – Прва светска војна – еднодневна едукативна тура низ Мариово

Пелистерски Очи – Национален парк Пелистер – еднодневни џип екскурзии

Според легендата, Пелистерските очи (Големо и Мало езеро) настанале од солзите на две сестри, кои биле вљубени во истото момче – Пелистер. Нивната мајка не дозволувала нити една од нив…

Коментарите се исклучени на Пелистерски Очи – Национален парк Пелистер – еднодневни џип екскурзии

Кајмакчалан (2.521 m) – еднодневни џип екскурзии

Кајмакчалан е највисок врв на Ниџе планина (2.521 m) и една од клучните позиции на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна. Најлесен и најсигурен начин за посета на…

Коментарите се исклучени на Кајмакчалан (2.521 m) – еднодневни џип екскурзии