Македонски фронт – Прва светска војна – еднодневна едукативна тура низ Мариово

Првата светска војна започнала во Европа на 28 јули 1914 и траела до 11 ноември 1918 година. Македонскиот фронт кој е познат и како Солунски и Јужен фронт, се простирал…

Comments Off on Македонски фронт – Прва светска војна – еднодневна едукативна тура низ Мариово

Мариово – Рурална авантура – еднодневна екскурзија низ Битолско Мариово

Според легендата, регионот Мариово го добил името по убавата владетелка Марија, која да го спаси својот крај од потурчување, се согласила да стане жена на султанот. Опкружена со високи планини,…

Comments Off on Мариово – Рурална авантура – еднодневна екскурзија низ Битолско Мариово