Shirok Sokak Bitola – 360* Virtual Tour

Широк Сокак е најпрометна и најпозната улица во центарот на Битола. Денес е строго пешачка улица на која се наоѓаат голем број на продавници, ресторани, институции од културата, кафулиња, клубови и др. Тука се сретнуваат најстарите архитектонски дела и градби на Балканот, коишто го красат градот уште од турско време.

Повеќе за Широк Сокак…

Виртуелната прошетка од Широк Сокак е направена во месеците мај и јуни 2017 од член на Оф Роуд Македонија тимот.

Уживајте!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *