Широка – планинарски дом – Пелистер – 360* панорами

Планинарскиот дом „Широка“ или познат и како „Ловечка куќа” е сместен на околу 1940 м надморска висина, покрај макадамскиот пат кој води до врвот Пелистер.

Comments Off on Широка – планинарски дом – Пелистер – 360* панорами

Мало езеро – Пелистер – 360* Виртуелна прошетка

Мало езеро е постглацијално ледничко езеро кое се наоѓа на планината Баба во рамките на Националниот парк Пелистер. Сместено е во вдлабнатина на надморска висина од 2.190 м.

Comments Off on Мало езеро – Пелистер – 360* Виртуелна прошетка

Широк Сокак Битола – 360* Виртуелна прошетка

Широк Сокак е најпрометна и најпозната улица во центарот на Битола. Денес е строго пешачка улица на која се наоѓаат голем број на продавници, ресторани, институции од културата, кафулиња, клубови…

Comments Off on Широк Сокак Битола – 360* Виртуелна прошетка

Безистен Битола – 360* Виртуелна прошетка

Безистенот е спомнат во еден опис на градот Битола од XVI и XVII век, според кој може да се заклучи дека сегашниот безистен не се разликува многу од изгледот на тогашниот.

Comments Off on Безистен Битола – 360* Виртуелна прошетка

Манастир Рајчица – Св. Ѓорги Победоносец – 360* панорами

Манастирот Свети Ѓорѓи Победоносец е сместен во село Рајчица, на околу 2км од градот Дебар, веднаш под патот кој води за Маврово. Овој женски манастир е дел од Бигорски Манастир.…

Comments Off on Манастир Рајчица – Св. Ѓорги Победоносец – 360* панорами

Рајска долина – рибник и ресторан во близина на село Куратица – 360* панорами

Рајска долина е рибник и ресторан во близина на село Куратица, сместен во раскошна природа покрај патот Прентов мост - Куратица. Она што особено пленува е автентичниот амбиент надополнет со малите езерца во кои се одгледува пастрмка и крап.

Comments Off on Рајска долина – рибник и ресторан во близина на село Куратица – 360* панорами

Француски воени гробишта во Битола – 360 Виртуелна прошетка

На Француските воени гробишта во Битола почиваат повеќе од 13.262 војници на Француската армија убиени на Македонскиот фронт за време на Првата светска војна.

Comments Off on Француски воени гробишта во Битола – 360 Виртуелна прошетка

Музеј Крклино – 360 Виртуелна прошетка

Авто и етно музејот „Филип“ во село Крклино во близина на Битола е еден од најбогатите приватни музеи во Република Македонија и одлично место за посета доколку сте во близина на Битола.

Comments Off on Музеј Крклино – 360 Виртуелна прошетка

Св. Илија – Брен – манастир во Мариово – 360 Виртуелна панорама

Манастирот Св. Илија или кај локалното население познат како Брен се наоѓа во близина на селото Градешница, Мариово.

Comments Off on Св. Илија – Брен – манастир во Мариово – 360 Виртуелна панорама

Плоштад Магнолија Битола – 360 Виртуелна прошетка

Плоштад Магнолија Битола – 360 Виртуелна прошетка – Прошетајте низ центарот на Битола – градот на конзулите. До Саат Кулата, покриениот пазар Безистен или пак по Широк Сокак – најпознатата улица во Македонија.

Comments Off on Плоштад Магнолија Битола – 360 Виртуелна прошетка

Фаќач на крст – Споменик Богојавление – Охрид – 360 VR панорама

Спомен обележјето „Фаќач на крст“ го претставува чинот на вадење на Чесниот крст од осветените води на Охридското Езеро на празникот Богојавление.

Comments Off on Фаќач на крст – Споменик Богојавление – Охрид – 360 VR панорама

Големо Езеро на Пелистер – 360 Виртуелна прошетка

Големо Езеро се наоѓа на изворишниот дел на Езерска Река, лева притока на реката Сапунчица на надморска висина од 2.218 м во рамките на Националниот парк Пелистер.

Comments Off on Големо Езеро на Пелистер – 360 Виртуелна прошетка

Виртуелна прошетка – Етно куќа – Кај Мостот – село Зовиќ, Мариово

Село Зовиќ, надалеку познато и по Камениот Мост (Филмски Мост) е едно од најубавите села во Македонија.

Comments Off on Виртуелна прошетка – Етно куќа – Кај Мостот – село Зовиќ, Мариово

Камен Мост село Зовиќ Мариово – 360 Виртуелна прошетка

Камен Мост во село Зовиќ, Мариово - 360 Виртуелна прошетка. Прошетајте од село Зовиќ до Камениот мост и прекрасната Градешка река и назад до Етно куќата „Кај Мостот“ во ова село.

Фотографии и изработка: OFF Road Macedonia

Comments Off on Камен Мост село Зовиќ Мариово – 360 Виртуелна прошетка