tatarchevi museum resen 360

Музеј на Татарчеви – Ресен – 360 Street view

Спомен музејот на Татарчеви е сместен во центарот на Ресен на местото каде била куќата на Христо Татарчев.

Внатрешноста е амбиентално уредена со оригинални предмети од 19-ти и 20-ти век. Во музејот се изложени 8 восочни фигури како и уметнички слики со мотиви од историски моменти поврзани со Македонската Револуционерна Организација. 

Повеќе: Спомен музеј на Татарчеви + фото галерија…

Виртуелните панорами се изработени од член на OFF ROAD Macedonia во јуни 2017.

tatarchevi museum resen 360