Чебрен – Манастир во Мариово – фото галерија

chebren mariovo

Манастирскиот комплекс Чебрен во минатото бил еден од најбогатите и најпознатите во Мариово и пошироко.

Неговата поволна стратешка позиција и фактот што во Мариово за време на турското владеење немало исламизација на населението, го направиле еден од најбогатите во Македонија.

Уживајте во фотографиите од овој манастир, чија што посета претставува одлично 4×4 доживување.

Повеќе информации за манастирот Чебрен: www.ItarPejo.org

chebren mariovo

From Чебрен (Cebren) Мариово
From Чебрен (Cebren) Мариово
From Чебрен (Cebren) Мариово
From Чебрен (Cebren) Мариово
From Чебрен (Cebren) Мариово

{oziogallery 180}