Rajchica Monastery near Debar - 360* Panoramas

Манастир Рајчица – Св. Ѓорги Победоносец – 360* панорами

Манастирот Свети Ѓорѓи Победоносец е сместен во село Рајчица, на околу 2км од градот Дебар, веднаш под патот кој води за Маврово.

Овој женски манастир е дел од Бигорски Манастир. Манастирката црква и конаците се изградени во 1835 година.

Повеќе за манастирот Св. Ѓорги Победоносец…

Член на Оф Роуд Македонија го посети манастирот во месец Јуни 2017 и ги направи виртуелните панорами.

Уживајте!