Sv Ilija Bren Mariovo - 360 panorama

Св. Илија – Брен – манастир во Мариово – 360 Виртуелна панорама

Манастирот Св. Илија или кај локалното население познат како Брен се наоѓа во близина на селото Градешница, Мариово.

Секоја година на 1-ви август, на ова место се собираат голем број на посетители од Македонија и странство.
Член на Оф роуд Македонија го посети манастирот во месец Јуни 2017 г и ги направи овие панорами.

Прочитајте повеќе за село Градешница и Мариово::