bistra mountain off road 2011

Off Road Убавините на Бистра 2011 – Фото галерија

Off Road Убавините на Бистра е настан кој вообичаено се одржува при крајот на месец септември/ почетокот на октомври на прекрасната Бистра планина.

Бистра Планина

Бистра е планина во централниот дел од Западна Македонија и е надалеку позната по своите пасишта, богатиот растителен и животински свет како и пријатната и лековита планинска клима. Бистра планина претставува голем зарамнет масив, опкружен со бројни планински врвови, меѓу кои голем број се повисоки од 2000 метри: Меденица (2163 м), Карбула (2151 м), Ќурков Дол (2141 м), Острово (2105 м), Бистра (2102 м), Десовтор (2092 м), Шарен Пејко (2086 м), Голем Брзовец (2085 м), Манастириште (2060 м), Думовица (2042 м), Јарочкач (2027 м), Говедарник (2018 м), Голем Рид (2015 м), Езерски Врв (2014 м), Горна Корија (2005 м), Мал Шар (1993 м), Сандакташ (1983 м), Зенгови Рупи (1980 м), Вели Врв (1916 м), Мал Брзовец (1899 м), Русин (1890 м), Старци (1710 м), Стог (Кочо Рацин) (1574 м), Стог (1363 м).

Off Road Убавините на Бистра 2011 – беше одличен 4х4 настан одржан на 04.сеп.2011 г.

Членови на Здружението за запознавање и патување ОФ РОУД-МАКЕДОНИЈА Битола присуствуваа на овој настан и направија неколку фотографии од истиот.

Уживајте !!!

Фото галерија – дел 1

Фото галерија – дел 2

Фото галерија – дел 3