bigorski manastir

Бигорски манастир – Св. Јован – фото галерија

Манастирот Св. Јован Бигорски е лоциран во близина на село Ростуша, во еден од најубавите предели на Македонија.

Изграден на падините на Бистра планина, опкружен со густа шума манастирот е еден од најпознатите манастири Балканскиот полуостров. Уживајте во фото галеријата од Манастирот и не ја пропуштајте можноста да го посетите.

Повеќе информации: www.WhereIsMacedonia.org

bigorski manastir

From Bigorski Monastery – St. John the Forerunner
From Bigorski Monastery – St. John the Forerunner
From Bigorski Monastery – St. John the Forerunner
From Bigorski Monastery – St. John the Forerunner
From Bigorski Monastery – St. John the Forerunner

{oziogallery 144}